Áder húgának is találtak állást az NGM-ben

2017.01.18. 15:53

A NGM felvette a Klik váratlanul leváltott vezetőjét, írja a 24.hu. Pölöskei Gáborné, aki egyébként Áder János köztársasági elnök húga, most helyettes államtitkár lesz a Varga Mihály vezette nemzetgazdasági tárcánál.

Előtte tavaly márciusban kapta meg a közoktatásban szinte mindenható, hírhedt Klik irányítását. Akkor azt lehetett tudni, hogy régóta konfliktusa volt a főnökével, Czunyiné Bertalan Judittal, a távozásra kényszerült köznevelési államtitkárral, akinek a helyettese volt. Egyesek szerint ez a konfliktus is szerepet játszhatott Czunyiné félreállításában.

Aztán januárban már le is cserélték. Az Emmi akkor csupán azt közölte, hogy Pölöskeiné csak válságmenedzser volt, akinek annyi volt a feladata, hogy a kormánytól kapott pénzekből kifizesse a Klik adósságait, írja a lap. Ez Rétvári Bence szerint mondjuk lényegében már augusztusra létrejött, tehát valaki valamit ismét félreérthetett.  

Mindenesetre azóta a Klik nevét lecserélték Klebelsberg Központra, de igazából érdemi decentralizáció azóta sem történt, a teljes államosításba kódolt zavarokon továbbra sem sikerült úrrá lenni.  • Hírek
  • Hírek