László
19 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Offshore-botrány: őrizetbe vették a panamai ügyvédi iroda alapítóit

2017.02.10. 11:22

A hely ihatóságok őrizetbe vették a tavaly áprilisban kirobban offshore-botrány két főszereplőjét, a Mossack Fonseca nevű panamai ügyvédi iroda alapítóit, írja a Süddeustsche Zeitung.

A német Jürgen Mossackot és a panamai Ramón Fensecát azzal gyanúsítják, hogy pénzmosásban és sikkasztásban segédkeztek, és részük volt a legnagyobb Latin-Amerikai korrupciós botrány, a brazíliai autómosó-ügy során ellopott milliárdok eltüntetésében is. A panamai ügyészség egy év gondolkozás után arra jutott, hogy az ügyvédi iroda valójában "bűnszervezetként" működött.

Ramon Fonseca
Ramon Fonseca
Fotó: Stringer

Panama korábban évtizedekig tűrte a Mossack Fonseca működését, és az első jelek alapján úgy tűnt, a tavalyi offshore-botrány sem ingatja meg a közép-amerikai ország kétes pénzügyi hírnevét. A két alapítót végül annak ellenére is elkapták, hogy elég jól be vannak csatornázva a panamai politikai elithez.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!