Judit
3 °C
7 °C

Rengeteg új hotel nyílik Budapesten

2017.02.10. 07:52

A következő hat-hét évben 20-25 hotellel és 2500-2700 szobával bővülhet a szállodai kínálat Budapesten - írja a Világgazdaság.

A várható fejlesztésekről Hegedűs Attila, a BDO Magyarország Hotel és Ingatlan Kft. ügyvezető partnere beszélt a lapnak. Tavaly a fővárosban a szállodai vendégforgalom meghaladhatta a 8 millió vendégéjszakát, ami mintegy 30 százalékos növekedés 2011-hez képest. Erre a piac is reagált, 2014 és 2016 között 15 szálloda és közel 1100 szoba nyílt meg, így a fővárosban jelenleg mintegy 19 ezer szállodai szoba áll rendelkezésre.

A luxuskategóriában a közeljövőben belép a magyar piacra a W hotellánc, ami a Balettintézetet építi át, a Párizsi udvar és a Klotild-palota rekonstrukciójával pedig a Ferenciek tere egyfajta ötcsillagos szállodai csomóponttá alakul át, összesen 350 szobával. De a beruházók egyre inkább merészkednek a körúton kívülre is, különösen a VII. ás VIII. kerület külső részére. Az InterCity Hotels következő szállodája a Keleti pályaudvar mellett nyílik majd meg, és négycsillagos hotel épül a Horváth Mihály téren, a régi telefonközpont helyén.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?