Megújulóba fektet az egyik sikeres magyar tőzsdei cég

2017.02.16. 10:38

Az ALTEO Group a Domaszék2MW Kft. megvásárlásáról írt alá magállapodást az EOGEN Csoporttal. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett energetikai társaság így az első negyedévben elindíthatja első zöldmezős fotovoltaikus fejlesztését, és a portfólióban az alternatív gázos egységek, valamint a víz- és szélerőművek mellett megjelenik a napenergia.

A négy, egyenként 495 kilowattos, összesen közel 2 megawattos naperőműegység a Szeged melletti Domaszék külterületén épül meg. A megépült erőmű a fejlesztés megtérüléséig a Kötelező Átvételi Rendszer keretében értékesíti majd az általa termelt, 2400-2600 megawattóra villamos energiát.

A fejlesztés első lépéseként az ALTEO Group a napokban írta alá az EOGEN csoport erre a célra létrehozott projekttársaságának – Domaszék2MW Naperőmű Kft. – akvizíciójáról szóló megállapodást. A fotovoltaikus erőmű előnye, hogy a rendszer kialakítása egyszeri beruházást igényel, majd megbízható módon 25 éven át biztosítja a klímabarát energiatermelést, miközben karbantartási igénye minimális, működtetése pedig távfelügyelettel is megoldható.

Az ALTEO Group 2008 márciusában kezdte működését, részvényei 2010. október 11-e óta jelen vannak a BÉT-en is. A vállalat a kevés magyar tőzsdére lépési siker egyike, 2016-ban nyilvános részvénykibocsátást vitt véghez, amelynek során részvényei közkézhányadát négyszeresére növelte, miközben közel 1,4 milliárd forintnyi tőkeemelést hajtott végre. A vállalat 2015-ös árbevétele meghaladta a 10 milliárd, nettó eredménye pedig az 1 milliárd forintot.