Árpád
-2 °C
4 °C

Schmidt Máriánál mindenki többet kínált a Figyelőért, mégis ő kapta a lapot

2017.02.16. 07:07

Interjút adott a HVG-nek a Figyelő korábbi tulajdonosa, Varga Miklós. A lap majdnem csődbe ment, így felszámolóbiztos vette a kezébe az ügyet, ő adta el végül az újságot. Ennek részleteiről beszélt Varga. A történethez annyit még tudni kell, hogy a felszámolóbiztost Börcsök Sándornak hívják, és sajtóhírek szerint meglehetősen jó viszonyt ápol Seszták Miklós miniszterrel.

Varga az interjúban azt mondja,

  • Börcsök korrekten és jól dolgozott, de érezni lehetett a munkájában a politikai hátszelet. Konkrétumot azonban nem mondott az extulaj az interjúban, mert ezeket nem tudja bizonyítani, és "beperelnék, mint a pinty".
  • Az eljárás végén a sok vevőjelölt között egy szakmai befektető sem volt. Egyértelműen látszott, hogy a hatalom miatt venne mindenki újságot
  • Ám ha a szerkesztőség szétzilálódik, nincs szakmai vezető, akkor ez a hatalom is elillan, "huss, mint egy pillangó".
  • Mindenki, aki az eljárás végére ajánlattevőként bennmaradt, az többet ajánlott, mint Schmidt Mária, pontosabban az a cég, amely hivatalosan megvette a lapot, majd rögtön továbbadta Schmidtnek.
  • Az egész eljárásba Vargának nem volt beleszólása a felszámolási eljárás lényege miatt, "neki nem osztottak lapot, ilyen a törvény".
  • Azt látta az elmúlt időszakban, hogy az online lapok nagy része vásárolja a kattintást. "50 és 80 fillér között van egy kattintás ára. Ezt onnan tudom, hogy mi is kértünk árajánlatot, mert napi tízezer kattintás alatt a hirdetők nem foglalkoznak senkivel".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?