Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Erdoğan barátjának mutogatta Orbán a felcsúti stadiont

2017.02.21. 13:51

Szombaton megjelent pár fura kép Magyarország miniszterelnökéről, ahogy a Videoton–Újpest bajnoki meccs előtt a karzatról mutogatja pár jól öltözött, őszes úrnak egyik legnagyobb büszkeségét, a felcsúti háza mellé épült Pancho Arénát. Hogy kik vannak a képen, azt a miniszterelnök sajtósa, Havasi Bertalan nem volt hajlandó elárulni a Borsnak. A lap viszont keddi számában azt írja, hogy az egyik férfi, akivel Orbán Viktor megtekinti a stadiont, egy bizonyos 

Adnan Polat török üzletember, Erdoğan bizalmasa, aki a magyar kormánnyal és Orbán vejének körével is üzletel.
Kirándulás a felcsúti aréna tetején
Kirándulás a felcsúti aréna tetején

Polatról korábban a Magyar Narancs írt portrét, amelyből kiderül, hogy a milliárdos üzletember a Galatasaray futballcsapat volt elnöke, és hogy ő közvetít a magyar és török kormány között. Polat emellett üzleti szálakon is kötődik a kormányhoz és Orbán Viktor családjához:

  • 2015 áprilisa óta az ő cége üzemelteti a törökországi magyar kereskedőházakat (amelyek közül az egyiket Lévai Anikó unokaöccse, Szeghalmi Balázs vezet), ezért pedig több mint egymilliárd forintot kap a külügyminisztérium tulajdonában lévő MNKH-tól.
  • Tőle bérel törökországi irodát az isztambuli magyar főkonzulátus, az Eximbank és az isztambuli Magyar Intézet.
  • Az egyik cégén keresztül pedig benne volt a Tiborcz Istvánhoz köthető kastélyvásárlásokban is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?