Ha így folytatja, Mészáros Lőrincé lesz fél Murau

2017.04.05. 07:05

Hétfőn írtuk meg, hogy Mészáros Lőrincnek milyen érdekeltségei és üzleti kapcsolatai vannak külföldön, de a miniszterelnök vállalkozó-barátja olyan tempóval szippantja be a határon túli bizniszeket, hogy azt követni is nehéz.

Most például a muraui hotelje mellett, attól pár száz méterre egy eltitkolt, vagyis fogalmazzunk úgy, hogy nem kommunikált másik, hozzá köthető osztrák síhotelre bukkantunk.

A Kreischberg lábánál fekvő Hotel Ferient annak ellenére nem nehéz összekapcsolni Mészárossal, hogy ennek nincs különösebb nyoma a hírekben. A szálloda honlapján ugyanis ugyanannak az osztrák cégnek az elérhetősége van megadva, mint a már ismert helyi hotel honlapján. A neve RELAX Gastro & Hotel GmbH.

Egy kép a hotelről a Booking.com oldaláról
Egy kép a hotelről a Booking.com oldaláról

Egy osztrák cégismertető honlap szerint tavaly novemberben alapították, 63 alkalmazottja van, a tevékenysége pedig "a háromcsillagos Ferienhotel és a négycsillagos Relax-Resort hotelek vezetése Kreischbergben". Az osztrák cég tulajdonosa 100 százalékban a magyar Hunguest Hotels Zrt., ügyvezetője a Mészáros-féle hazai szállodabizniszekből ismert Schmidl Péter.

Az új cég alapítása azért lehet meglepő egyébként, mert a már ismert muraui Relax hotel egy másik céggel, a Holiday Resort Kreischberg-Murau G. m.b.H.-val került az Opimus kezére. Az osztrák cégismertető honlap szerint az a cég 2008-tól működik, 21 alkalmazottja van, a tevékenysége pedig egy kreischbergi 251 ágyas hotel megépítése és üzemeltetése.