Féláron ment el végül a bólyi húsüzem

2017.04.13. 07:59

300 millióra tartotta a felszámoló a mohácsi székhelyű Pikker Kft. bólyi húsüzemét, de csak 150 millióért ment el irodákkal együtt, írja a Világgazdaság. Ez egy kicsit erősnek tűnik, tekintve, hogy a cég 2011-ben még 1,2 milliárdért építette meg a négyezer négyzetméter alapterületű húsfeldolgozót, tehát most durván ennek a tizedéért szerezte meg egy nem közölt vevő.

A felszámoló szerint a bólyi az egyik legmodernebb húsfeldolgozó az országban, naponta 100 tonna húst tudnak ott darabolni, és 8-10 tonna készterméket előállítani, írja a Kamaraonline.hu.

Az értékesítést a felszámoló szerint hátráltatta, hogy a közelben, Mohácson Csányi Sándorék közben felhúztak egy másik óriási vágóhidat, csak ők maguknak, pontosabban döntően a Bonafarm-csoportnak. Csányiék üzeme egyébként évi egymillió disznó feldolgozására alkalmas szerintük, és az állam 2,7 milliárdos támogatást adott a felépítéséhez. A Pikker modern üzeme sokkal kisebb, évi 80 ezer disznó feldolgozására alkalmas. Az új tulajdonos azt reméli, hogy majd Csányiékhoz képest más típusú termékekre tudnak fókuszálni Bólyon.

A Pikker üzemét először 851 millió forintért hirdették meg, de nem pályázott senki. Csökkentették az árat 790 millióra, azután 620 millióra, de így se adott be ajánlatot senki, legutóbb pedig 300 milliót kértek volna érte. Aminek a feléért ment el végül.  • Hírek
  • Csok