Lázár János viccelt párat

2017.04.18. 08:33

Lázár János szerint a mezőgazdaságba öntött 3500 milliárd forintnyi uniós pénz 

nem sok fejlődést eredményezett,

 ami gond, ez „jövedelemkiegészítésként funkcionált a válságból kievickélő ágazat számára” – ismerte fel a Világgazdaságnak adott interjújában a pénz szétosztásáért felelős miniszter. Pár mondattal később viszont Lázár elmondta, hogy milyen hatékony pénzosztó rendszert épített fel, „profi munkát” végeztek, talán a legprofibbat.

Lázár János Miniszterelnökséget vezetõ miniszter sört kóstol az Igazi Csíki Sört gyártó csíkszentsimoni sörfõzdében 2017. március 24-én.
Lázár János Miniszterelnökséget vezetõ miniszter sört kóstol az Igazi Csíki Sört gyártó csíkszentsimoni sörfõzdében 2017. március 24-én.
Fotó: Veres Nándor / MTI

A paksi bővítésről nem mondta, hogy megéri majd az árát, csak annyit közölt, hogy lesz pozitív hozadéka, mert magyarok is dolgozhatnak az építkezés egyes részein. Sőt, igazából az oroszok szinte semmit nem csinálnak majd nálunk, ötszázaléknyi munka lesz csak az övék. Lázár szerint ugyanis a különféle munkák 40 százalékát magyar beszállítók végezhetik, 55 százalékot pedig nemzetközi tenderek nyertesei, azaz bárki.

Fegyelmezett Lázár mindenkinek többet adna a választási évben

Érdekes volt még az ellentmondás, ahogy bejelentette, hogy nem lesz választási költségvetés, majd pár mondattal később már arról beszélt, hogy minden terület „legalább annyi pénzt vagy többet kap, mint idén” a költségvetésből.

Mindezt úgy, hogy Lázár most sem mondott semmi kézzelfoghatót a kormány haderőfejlesztési terveiről, megint csupán annyit, hogy lesz ilyen, és 2026-ig fog tartani. Korábban itt írtunk arról, hogy erről egyelőre semmi nem szerepel a kiköltekező költségvetésünkben.

Annyit tudtunk meg, hogy a honvédség 2002 és 2010 közt lett kivéreztetve, előtte és utána nem tudni, mi történt, és egy darabig most sem fog semmi, mert 2020 és 2026 közt zajlik majd a ténylegesen nagyívű" program.

Elmondta még , hogy jövőre 72 százalékos bruttó államadósságot akarnak, ettől egyelőre jó messze vannak, itt meg is nézheti, mennyire. Emellett hosszabb távon is a Csíki Sör mellé áll a kormány, de érvként csak annyit tudtunk meg, hogy hány embert foglalkoztat a cég, és hogy a kormányt egyébként áthatja a mindennapi patriotizmus". 

Kommunista Lázár a kizsákmányolás miatt aggódik

Azt is megtudhattuk Lázártól, hogy nem a kormány miatt vándorol ki ennyi ember Magyarországról, hanem mert keresztény fiatalokat várnak egyes nyugat-európai országok. Ezeknek a fiataloknak pedig rosszabb lesz az életük, mint itthon, hiszen nem tudnak eleget kikapcsolódni, és önmagukat is kizsákmányolják" a puszta pénzért.

Szörnyű világ lehet ez nekik, hiszen ráadásul mindezt a családjuktól, barátaiktól távol, ismeretlen környezetben teszik". És a megélhetés is drágább nyugaton. Mindenesetre, ha kormány tovább tudja javítani az életkörülményeket", akkor majd nem éri meg kivándorolni. Bár igazából szerinte talán most se, legalábbis ő úgy fogja fel, hogy Magyarországon kevesebb ugyan a fizetés, de mégis jobb az élet, mint ha nyugaton lennél rabszolga".