Jenő
-3 °C
6 °C

Mégsem államosítják az iskolai papírgyűjtést

2017.04.27. 09:56

Szerda délután benyújtották a parlamentnek a hulladéktörvény legújabb módosítását: az ágazat piaci szereplői által kifogásolt változtatások többsége benne maradt a javaslatban, de legalább az iskolai papírgyűjtés államosításától visszatáncolt a kormány. 

Mint azt korábban megírtuk, az eredeti tervek szerint a törvény elfogadásával kizárták volna a versenyt a papírgyűjtésből, és az iskolák csak közszolgáltatókkal szerződhettek volna erre a feladatra. A Semjén Zsolt által benyújtott módosítóból ez a bekezdés végül kikerült. 

Ettől azonban nem nyugodhatnak meg a hulladékos cégek, mivel több, őket hátrányosan érintő rendelkezést tartalmaz a javaslat. Ha életbe lépnek az új szabályok, akkor például a lakosság nem viheti el szelektíven gyűjtött szemetét piaci szereplőhöz eladni, csak közszolgáltatóhoz, a hulladékgazdálkodó közszolgáltatók pedig még alvállalkozóként sem szerződhetnek piaci céggel, csak nonprofittal.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?