Új, svájci tulajdonos jelent meg a Schmidt Máriáék cégében

2017.05.04. 16:53 Módosítva: 2017.05.04. 16:54

A Budapesti Értéktőzsde honlapján csütörtök délután megjelent közlemény szerint a BIF Nyrt.-ben 32,88 százalékos tulajdoni részesedést szerzett a Zürichben bejegyzett BFIN Asett Management AG - szúrta ki a Napi.hu. A május 2-án történt tranzakció keretében mintegy 8,49 millió BIF-részvényt vásárolt az új tulajdonos. A BFIN közvetlen részesedést szerzett a társaságban, amelyben korábban nem rendelkezett tulajdonrésszel.

A BFIN-t hivatalosan Wiesli Stefan David és Joseph A. Belle igazgatósági tagok képviselik. A DonaDöme Kft. szerdán tette közzé a BÉT honlapján, hogy május 2-án tőzsdei tranzakció keretében 468 forintos részvényárfolyamon 6,24 millió darab BIF-részvényt értékesített, és ezzel részesedése 24,18 százalékról 0 százalékra csökkent.

A BÉT honlapján tegnap este megjelent tájékoztatás szerint Schmidt Máriáék családi cége, a Pió-21 Kft. nyilvános vételi ajánlatot tett a BIF valamennyi részvényére 548 forint forintos árfolyamon. Az ajánlatot benyújtották jóváhagyásra a Magyar Nemzeti Banknak, az azonban annak jóváhagyásáról még nem határozott. 

Az ajánlatra azért volt szükség, mivel a Pió-21 Kft. és annak egyik tagja, Ungár Péter Károly most még csak jelenleg 32,997 százalékos befolyással rendelkezik a cégben, a 33 százalékos küszöb átlépéséhez viszont az ajánlat kötelező. A 444 azt írja az ügyletről, nem világos, hogy ki áll a mostani tranzakció mögött, ugyanakkor piaci forrásaik szerint a BIF környékén "nem történhetnek olyan dolgok, amikre Schmidt Máriának nincs rálátása".