Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mészáros Lőrinc az egyik legnagyobb takarékkal üzletel

2017.05.10. 17:24

Gyanúsan jó kapcsolat kezd kialakulni a magyar történelem leggyorsabban gazdagodó üzletembere, Mészáros Lőrinc, és az ország egyik legnagyobb takarékszövetkezete, a B3 Takarék között.

A Heti Válasz csütörtöki számában veszi sorra, hogy hogyan alakult Orbán Viktor terve, hogy a magyar bankszektor nagyobb része magyar tulajdonba is kerüljön, amiben, úgy tűnik, egyre nagyobb szerep jut majd Orbán régi barátjának és bizalmasának, Mészáros Lőrincnek is. Ahogy arról írtunk, a Mészároshoz kötődő Konzum Magántőkealap tulajdonos lett az FHB Jelzálogbankban

Az FHB-ban részvényes még a B3 Takarék is, amely amúgy már több fronton is üzletel Mészáros Lőrinccel. A takarék nemrég nyitott üzletet a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Talentis Group herceghalmi irodaházában. De nemcsak az B3 ügyfele a Talentisnek, de a Talentis is ügyfele a takaréknak:

Mészáros cége az B3 takarékról vett fel 890 millió forint hitelt, hogy megvehessék Gyárfás Tamástól a Nap Tv székházát. 

Mészáros ide költöztette az Echo Tv-t, amit tavaly decemberben vásárolt meg Széles Gábortól. Az összefonódások viszont itt még nem érnek véget, ugyanis a Heti Válasz szerint B3 Takarék jogi ügyeit intéző Gödör Éva nemrég bekerült egy másik Mészáros-cég, az Opimus Group Nyrt. igazgatóságába is. 

Hogy ennyiben marad-e a viszony, vagy Mészáros egyszer csak direktebb módon is megjelenik a takarékszövetek körül, azt egyelőre nem tudni, de érdemes figyelni. Főleg, mert ahogy maga Mészáros mondta korábban, "semmi sem elképzelhetetlen"