Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Sztrájkra készülnek a Tesco dolgozói

05
2017.05.29. 07:23

Demonstrációt és munkalassítást tartanak a Tesco dolgozói, ha a cég nem kezd bérfejlesztésbe, írta a Magyar Idők. A lapnak Buday Pálné, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) alelnöke azt mondta, a dolgozók azért elégedetlenek, mert a Tesco a januári béremeléseken túl nem emel. Pedig korábban júliusban is volt béremelés, de most a januárira hivatkozva ezt szerintük kihagyná a cég. 

A Tesco szerint még folyamatban vannak a tárgyalások, legközelebb június első hetében ülnek össze a szakszervezetekkel, ezért nem kommentálják még a cikket. De megjegyzik, hogy januárban 12200 dolgozójuk volt érintett a  szakmunkás minimálbér emelésében. És azért ennyi, mert 4600 dolgozójuknak úgy is megemelték a garantált bérminimumra a fizetését, hogy nem is lettek volna rá jogosultak, nem volt semmi szakképesítésük, írták a Portfoliónak.

A KASZ mindenesetre együttműködésre lépett a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetével (KDFSZ), hogy akár országossá szervezett demonstráció keretében érjék el a nagyobb fizetést.

A közeljövőben az áruházakon belül szervezett munkalassítás, külső helyszínen pedig demonstráció is előfordulhat.  Az akció megvalósulhat olyan napokon, amikor annak jelentős hatása van a forgalomra, mondta a KASZ képviselője a lapnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?