Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Matolcsy unokatestvéreié lett a Pécsi Sörgyár

DEGER20050623068
2017.06.16. 18:43

A sörbizniszbe is beszállnak Matolcsy György rokonai: Szemerey Tamás és Szemerey Zoltán befektetési cégeiken keresztül 99 százalékot meghaladó tulajdonrészt szereztek a Pécsi Sörfőzde Zrt.-ben – írja Szemerey-család pénteki közleményében.

A részvénycsomagot a korábbi tulajdonos, az osztrák Ottakringer Getränke AG adta el a jegybankelnök rokonainak tulajdonában álló MAVA Befektetési Kft.-nek és Bankonzult Kft.-nek.

A tájékoztatás szerint az új tulajdonosok legfőbb célja a hagyományok megtartása mellett a vállalat és a márka újrapozícionálása és modernizálása: a jelenlegi piaci trendeknek megfelelően szeretnének független kisüzemi sörfőzdét kialakítani.

Gyártásban maradnak a már létező tradicionális márkák, de új termékekkel is meg akarnak jelenni Szemereyék. Ezek közül a legjelentősebbek az új gyártási technológiára alapuló gluténmentes-, valamint a tönköly-, és a búzasörök lesznek, kihasználva új tulajdonosok jelentős mezőgazdasági érdekeltségeit. Az új tulajdonosok befektetők az Ottakringer márkákat a továbbiakban mint kereskedelmi partnerek fogjak forgalmazni.

sör2

(Borítókép: A Pécsi Sörfőzde épületei. Fotó: H. Szabó Sándor/MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?