Ivó, Milán
EUR 384,59 Ft
USD 363,35 Ft
5 °C
26 °C

Matolcsy unokatestvéreié lett a Pécsi Sörgyár

DEGER20050623068
2017.06.16. 18:43

A sörbizniszbe is beszállnak Matolcsy György rokonai: Szemerey Tamás és Szemerey Zoltán befektetési cégeiken keresztül 99 százalékot meghaladó tulajdonrészt szereztek a Pécsi Sörfőzde Zrt.-ben – írja Szemerey-család pénteki közleményében.

A részvénycsomagot a korábbi tulajdonos, az osztrák Ottakringer Getränke AG adta el a jegybankelnök rokonainak tulajdonában álló MAVA Befektetési Kft.-nek és Bankonzult Kft.-nek.

A tájékoztatás szerint az új tulajdonosok legfőbb célja a hagyományok megtartása mellett a vállalat és a márka újrapozícionálása és modernizálása: a jelenlegi piaci trendeknek megfelelően szeretnének független kisüzemi sörfőzdét kialakítani.

Gyártásban maradnak a már létező tradicionális márkák, de új termékekkel is meg akarnak jelenni Szemereyék. Ezek közül a legjelentősebbek az új gyártási technológiára alapuló gluténmentes-, valamint a tönköly-, és a búzasörök lesznek, kihasználva új tulajdonosok jelentős mezőgazdasági érdekeltségeit. Az új tulajdonosok befektetők az Ottakringer márkákat a továbbiakban mint kereskedelmi partnerek fogjak forgalmazni.

sör2

(Borítókép: A Pécsi Sörfőzde épületei. Fotó: H. Szabó Sándor/MTI)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás