Ausztrália lehet a második legnagyobb kaszinóközpont

2017.06.20. 10:34

Egyesülhet a két óriási szerencsejátékos cég, a Tabcorb és a Tatts Group, az ausztrál versenyhivatal most áldását adta az összeolvadásra. Az egyesüléssel főleg az online fogadással próbálnák felvenni a harcot közösen, írja a BBC.

Lemaradt Ausztrália

Nálunk szerencsére nem akkora probléma az online és az offline kaszinó versenye, hiszen előbbit kizárólag, utóbbit pedig a legjobb helyeken kizárólag Andy Vajna csinálhatja. A külföldi oldalakat az állam igyekszik több-kevesebb sikerrel blokkolni a magyar fogyasztók elől.

Ez a 8,6 millió amerikai dolláros (több mint 2300 milliárd forintos) összeolvadás a befektetőknek is tetszett, a cégeknek külön-külön emelkedett a részvényárfolyama is 5 százalékkal. Mindkét vállalat üzemeltet fogadóirodákat, sokszor kocsmákban is, illetve nyerőgépeket és lottókat is.

Bár mindkét vállalatnak csökkent tavaly a profitja, az egyesüléssel Hong Kong után a legnagyobb szerencsejátékos piacot csinálhatják Ausztráliából. Már csak azért is, mert szereteik a világon a legjobban a szerencsejátékot, ennek megfelelően ők vesztenek a világon a legtöbbet évente ezen, fejenként átlagosan a csecsemőtől az aggastyánig 1130 amerikai dollárt (nagyjából 310 ezer forintot).