Eszter, Eliza
9 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

A kánikula miatt vedelik a sört a magyarok, teljes kapacitással pörögnek a gyárak

nak dreher 07
2017.06.24. 08:30 Módosítva: 2017.06.24. 08:30

Ha kitart a hőség, a tavalyinál több millió korsóval több sör fogyhat ebben a negyedévben, a június végi hőség miatt teljes kapacitással pörögnek a sörgyárak – mondta el a Magyar Sörgyártók Szövetsége az MTI-nek.

A szervezet adatai alapján 2016-ban 6,7 millió hektoliter sört értékesített a négy vezető hazai sörgyártó: a Borsodi Sörgyár Kft., a Dreher Sörgyárak Zrt., a Heineken Hungária Zrt., a Pécsi Sörfőzde Zrt, valamint a hazai piachoz import söreivel hozzájáruló Carlsberg Hungary Kft.  Ez 2,5 százalékos növekedés  volt 2015-höz képest. A javulás kizárólag az exportnak tudható be, amely 40 százalékkal nőtt egy év alatt.

A kánikula mellett egy sikeres foci-eb is nagyot lök a piacon, tavaly nem is a nyári, hanem a tavaszi, második negyedéves időszak volt a legerősebb, a magyar válogatott labdarúgó EB-s menetelésének köszönhetően.

Egyébként összességében a teljes éves a magyar sörfogyasztás 2016-ban nem változott, 6,1 millió hektoliter volt, csakúgy, mint 2015-ben, de a fogyasztók egyre inkább a magas minőségű és drágább prémium söröket veszik le a boltok polcairól, 2016 hosszú idő óta az első olyan év volt, amikor csökkent az olcsó, gazdaságos árkategóriájú sörök forgalma.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!