Albin
0 °C
11 °C

Hazajött az összes Törökországban ragadt turista

DBZOL20170703011
2017.07.05. 16:44

Szerdán kora délutánig a Green Holidays összes Törökországban ragadt utasa - 569 személy - hazaérkezett Budapestre, illetve Debrecenbe – közölte az Uniqa Biztosító az MTI-vel.

A biztosító azt is elárulta, hogy az utasok mintegy 10 százaléka saját költségén, önszántából tovább kívánt maradni. Az első gép délelőtt pár perccel 10 előtt érkezett Budapestre a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, majd fél 12-kor Debrecenbe. A második gép fél egykor órakor, a harmadik járat nem sokkal ezután landolt Budapesten.

A közlemény szerint a biztosító a Törökországban rekedt magyarok hazajuttatása és kártalanítása mellett kiemelten kezeli azon ügyfelek kárrendezését is, akiknek már befizetett utazásuk van a Green Holidays Kft.-nél.

A kártalanítás pontos menetéről és további információkról az Uniqa Biztosító honlapján tájékozódhatnak az érintettek. Segítségnyújtás kérhető a +36 80 2999 99 ingyenesen hívható telefonszámon. Azok a károsult ügyfelek, akik nem kezdték meg utazásukat, kárigényüket a 4839597 kötvényszám feltüntetésével az info@uniqa.hu címen jelezhetik.

A Green Holidays Kft. vasárnap kora este jelentett fizetésképtelenséget. A társaság szervezésében aznap délelőtt még elindult egy magyar csoport Budapestről charterjárattal a törökországi Antalyába, de lefoglalt szálláshelyükre már nem jutottak el. A Green Holidays honlapján vasárnap este azt közölte, hogy a társaság vagyoni biztosítékát az Uniqa Biztosító Zrt. szolgáltatja, a szükséges intézkedéseket a társaság helyett a biztosító teszi meg. Az utasok igényeiket közvetlenül a biztosítóval szemben érvényesíthetik. Részletesebben itt írtunk a Green Holidays csődjéről.