Judit
2 °C
7 °C

150 millió uniós forintot nyert Tiborcz és testvére

2017.07.07. 08:00

Hiába akarta a kormány megállítani Brüsszelt, a uniós pénz megállíthatatlanul jön az országba, nemrég például Orbán Viktor közelébe, ugyanis a miniszterelnök veje és annak nővére összesen 150 millió forint agrártámogatást nyert el nemrég. A Magyar Nemzet azt írja, hogy Tiborcz István 35 millió forintot, Tiborcz Eszter pedig 108 millió forintot nyert arra, hogy a Felcsút közelében lévő birtokaikat átállítsák az ökológiai gazdálkodásra. 

Tiborczék amúgy természetesen nem most indultak és nyertek először uniós pályázaton, sőt a Tiborcz család elég nagy haszonélvezője a nagyrészt uniós forrásból finanszírozott agrártámogatásoknak. A K-Monitor összeállítása szerint Tiborczék tavaly 40 millió forint támogatást szereztek így. 

Nem Tiborcz István volt az egyetlen fideszes rokon, aki nemrég nyert az EU pályázatain, a Magyar Nemzet szerint Bánki Erik fideszes frakcióvezető felesége is kihasználja a lehetőségeket, még mielőtt megállna Brüsszel, ő közel 42 millió uniós forintot nyert el vidékfejlesztési pályázaton. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?