Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Már csak pár napig lehet Marks&Spencerben vásárolni Budapesten

2017.07.24. 16:37

A Marks&Spencer brit kiskereskedelmi hálózat tavaly novemberben jelentette be, hogy nyolc országban, köztük Magyarországon beszünteti tevékenységét. A folyamat most hétvégén zárul a Napi.hu információi szerint, szombaton a legutolsó üzlet is bezár a Duna Plazában. 

Az átszervezés oka, hogy az utóbbi időben mind ruházati, mind az élelmiszer-szegmensben estek a multi bevételei. Hazánkon kívül Franciaországból, Belgiumból, Észtországból, Litvániából, Lengyelországból, Hollandiából, Romániából és Szlovákiából vonul ki az üzletlánc. Itthon a Westendben és a Duna Plazában lévő bolt húzta a legtovább, előbbi július 14-én zárt be, utóbbi pedig július 30-án fog. 

A bejelentés alapján ezután a cég nem tart fenn képviseletet Magyarországon. Az üzletben vásárlók pedig egy papírt is kapnak, amely szerint az utolsó üzlet bezárása és a lánc kivonulása a hibás árukkal kapcsolatos jogszabály által biztosított jogokat nem érinti. Ez azt jelenti, hogy a vásárlók ilyen jellegű igényeiket a továbbiakban a cég könyvelőjénél, a BDO Magyarország Kft.-nél tudják bejelenteni - tudta meg a Napi.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?