Újrafüvesítik az Erzsébet teret

2017.08.28. 07:18

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő még idén legfeljebb 400 millió forintot kap az Erzsébet tér üzemeltetésére és egyszeri fejlesztési feladatokra egy kormánydöntés szerint. Ahogy a HVG érdeklődésre a fejlesztési tárca elmondta, az összeg "az Erzsébet téri ingatlanegyüttes aktív kikapcsolódás lehetőségeit ötvöző közösségi térré fejlesztéséhez és közparkként való működtetéséhez" jelent fedezetet.

Idén szeptemberben így megvalósul az Erzsébet tér egyik oldalának "extrém igénybevétel miatt indokolt teljes talajfertőtlenítése és újrafüvesítése". A zöldnövényzetet, cserjéket pótolják, a szórt burkolat helyett tartósabb térburkolatot alakítanak ki, a rongált támfalat és a sérült öntözőberendezést megjavítják. Tervezik az elhasználódott ülőbútorok felújítását és a kutyafuttató fejlesztését is.

A lap hozzáteszi: az állam által kiemelten kezelt budapesti köztér két meghatározó étterme a Terminál és a Fröccsterasz. Az üzemeltető az államtól vette bérbe az ingatlanokat 15 évre, az üzemeltető cég tulajdonát az utóbbi években sok állami megbízást kapó Valton Securityt birtokló Varga Lajos vette át.