Pert nyert a stewardess az Aeroflot ellen

2017.09.06. 20:49

Pert nyert az alacsonyabb beosztásba helyezett orosz stewardess az Aeroflot légitársaság ellen - írja az MTI.

A nő, Jevgenyija Magurina azért fordult bírósághoz, mert túl nagy ruhamérete miatt levették a jól fizető külföldi járatokról, és áttették az orosz belföldi gépekre, mert 48-as méretnél nagyobb egyenruhára volt szüksége.

Szerdán egy moszkvai bíróság döntött a légi utaskísérő javára, megsemmisítve a korábbi bírósági határozatot, amely a légitársaságnak adott igazat. A fellebbviteli bíróság úgy foglalt állást, hogy a légitársaság nem határozhatja meg, milyen méretű ruhát viselhetnek alkalmazottai, továbbá megítélte Magurinának a kiesett keresete megtérítését, 17 ezer rubelt (76 ezer forintot) és ötezer rubeles (22 ezer forintos) fájdalomdíj kifizetésére is kötelezte az Aeroflotot. Azt azonban nem mondta ki a bíróság, hogy a légitársaság viselkedése diszkriminatív lett volna.

A 42 éves Magurina az ítélet kihirdetése után kijelentette: elégedett, és győzelemnek tartja a döntést annak ellenére is, hogy az Aeroflot magatartását nem nyilvánították kirekesztőnek, aminek viszont az Aeroflot örült, ugyanis szerintük nem diszkriminálják az alkalmazottaikat.