Hella
10 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

A német Flixbus Budapestre hozta a regionális irodáját

2017.09.12. 13:39

A német tulajdonú Flixbus személyszállítással foglalkozó társaság közép-kelet-európai regionális irodát nyitott szeptember elején Budapesten, ahonnan a magyar, román és a bolgár hálózatot koordinálják, mondta Arany László, a Flixbus regionális igazgatója kedden sajtótájékoztatón Budapesten az MTI szerint.

A cég 2016 nyarán lépett a magyar piacra, Európa 13 országának mintegy 100 városába közlekedtet közvetlen járatot Magyarországról, főleg Budapestről, illetve Győrből, Miskolcról, Szegedről, Siófokról, Hévízről, Keszthelyről és Nagykanizsáról. A Volánbusz korábbi nemzetközi járatainak egy részét integrálták a hálózatukba, és a bevételen osztoznak. Az együttműködés a Volánbusznak is több utast hozott.

A társaságot 2013-ban alapították német magánszemélyek, hogy a liberalizált német személyszállítási piacon alternatív közlekedést kínáljanak, időközben nemzetközi intercity buszhálózatot szerveztek a helyi cégek bevonásával, Magyarországon a Volánbusz a partnerük.

A FlixBus 200 ezer járatot közlekedtet Európában, 26 ország 1200 városát kötik össze, 2016-ban 30 millió utast szállítottak, az idén az utasszám várhatóan eléri a 40 milliót. A légitársaságokhoz hasonlóan dinamikus jegyárat határoznak meg, az induláshoz képest korábban megvásárolt jegyek olcsóbbak.