István, Vajk
18 °C
33 °C
Index - In English In English Eng

London is kiebrudalhatja az Ubert

2017.09.22. 12:36

Nem hosszabbítják meg az Uber szolgáltatói engedélyét Londonban. A pályázatot arra hivatkozva utasították el, hogy a cég nem felel meg az üzemeltetési feltételeknek – írja a Guardian.

A londoni közlekedési hatóság konkrétan arra hivatkozott, hogy az amerikai taxis appot üzemeltető cég üzleti gyakorlata alapján nem képes felelős vállalatként viselkedni, és a cég működése akár közbiztonsági kockázatot is jelenthet.

Azt kifogásolták, ahogy a cég az uberes autókat érintő büntetőjogi eseteket kommunikálta, vagy például azt, ahogy a sofőrök egészségügyi igazolásokhoz jutottak. A londoni tömegközlekedést irányító szervezetnek, a Transport for Londonnak az sem tetszett, hogy a cég olyan szoftvert alkalmazott, ami ellehetetlenítette a hatósági ellenőrzéseket és azt, hogy a hatóságok megfelelő adatokhoz jussanak.

A cég jelenleg érvényben lévő engedélye szeptember 30-án jár le ezt követően a cégnek 21 napja fellebbezni, de amíg ez az eljárás tart, a cégnek még nem kell felfüggesztenie a tevékenységét. A cég közleményben reagált a döntésre, azt írták, 3,5 millió londoni, és több mint 40 ezer sofőr használja az alkalmazást, így a döntés a sofőrök megélhetését és a fogyasztók választási lehetőségeinek csökkenését eredményezné.

Sadiq Khan, a város polgármestere azt mondta, hogy egyetért a döntéssel, ugyanis bár fontosnak tartja, hogy Londonban szabadon működhessenek az innovatív vállalatok, ugyanakkor az innováció ára nem lehet a fogyasztók biztonságának csökkenése. Khan azt is elmondta, hogy minden cégnek be kell tartania a rá vonatkozó szabályokat.