Ágnes
2 °C
11 °C

Külön üzeme lesz a Sparnak saláta- és szendvicsgyártásra

2017.09.25. 11:58

Több mint 1,2 milliárd forintos beruházással új üzemet épít a Spar a vállalat üllői logisztikai központjának területén, a létesítményben majonézes saláták és szendvicsek összeállítását végzik majd – közölte a cég az MTI-vel.

A közlemény szerint az 1500 négyzetméteres üzem építése júliusban megkezdődött, átadása 2018 elejére várható. A zöldmezős beruházás 1,2 milliárd forintos költségvetéséből a technológia és a berendezések 250 millió forintba kerülnek. A létesítmény két csomagolósorral fog működni.

A beruházást a Spar saját erőből valósítja meg, az első fázis várhatóan ötven munkahelyet teremt. A vállalat rövid távú célja, hogy az ország összes Spar, City Spar és Interspar áruházát ellássa az Üllőn készülő termékekkel.

A társaság korábbi tájékoztatása szerint a Spar Magyarország árbevétele tavaly meghaladta az 516 milliárd forintot, ami 5,2 százalékos növekedés az előző évhez képest. A cég 26 éve van jelen Magyarországon, hálózatához 508 üzlet tartozik, ebből 133-at üzemeltetnek franchise partnerek. A társaság 13 ezer munkavállalójával évek óta Magyarország egyik legnagyobb foglalkoztatója.