Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

25 millió alatt keres lakást? Nyugodjon meg, a többiek is!

2017.09.28. 07:57

A lakáspiac egyik legnépszerűbb szegmensét jelenti a 25 millió forint alatti kategória: az idén a lakások és házak iránt érdeklődők 61 százaléka keresett 25 millió forintig lakóingatlant, derül ki az Ingatlan.com legfrissebb elemzéséből.

Ebben volt egy kis csökkenés, de csak azért, mert a lakáspiaci drágulás miatt egyre kevesebb lakást kínálnak a 25 millió forintos lélektani határ alatt, így ezekre kevesebb érdeklődés is érkezik. Az olcsóbb ingatlanok kínálatcsökkenése leginkább a 15 millió forintnál nem drágább lakások esetében különösen látványos. Tavalyhoz képest 2017-ben ugyanis 12,5 százalékkal kevesebb ingatlan volt elérhető a piacon ebben az árkategóriában.

Screen Shot 2017-09-28 at 07.57.18.png

Az új építésű piacon 25 millió forintból nagyon eltérő méretű lakásokat kínálnak az országon belül. Budapesten 30-38 négyzetméteres új építésű – 1 szobás – garzonlakásra lehet elég a 25 millió forint egy olcsóbb városrészben. Ezzel szemben a nyugat-magyarországi régió megyei jogú városaiban 45-50 négyzetméteres – jellemzően 1,5-2 szobás – új lakást lehet venni ennyi pénzért. A kelet-magyarországi megyei jogú városokban 50-55 négyzetméteres – szintén 1,5-2 szobás – új lakás is beleférhet a keretbe.