Ödön
2 °C
11 °C

Marton Lászlót újabb két nő vádolja zaklatással

2017.10.20. 23:39

A Marton Lászlót, a Vígszínház főrendezőjét szexuális zaklatással vádoló Sárosdi Lilla volt a Hírtv Alinda című műsorában péntek este, közben pedig telefonon bekapcsolódott két újabb, Martont vádoló nő.

Egyikük egy mindössze két évvel ezelőtti esetet adott elő. Eszerint nem sikerült a Színművészetire a felvételije, a folyamat egyik pontján Marton is leszavazta a továbbjutását. De rögtön ezután meg is kereste azzal, hogy ő már elég jó, nem kell évekig az egyetemen húznia az időt, járjon el inkább a Vígszínházba hozzájuk próbálni, tanulni. 

Marton László
Marton László
Fotó: Czimbal Gyula

A lány el is ment, ahol eleve túl tapogatósnak érezte a próbákat, de a többiek sem tiltakoztak, úgyhogy ő se tette. "Mindenkivel ezt csinálja, mindenkit ölelget, ó hát ez természetes" - magyarázta a lány. Majd később állítása szerint Marton azt mondta neki, hogy monológokat kéne gyakorolniuk, mivel ha munkalehetőséget kapna a lány, ebben előtte úgyis próbára tennék.

Csak ezt ne színházban tegyék, mert ott sokan zavarnák őket, inkább Marton belvárosi lakásában. Ott viszont kevésbé volt szó a szakmai dolgokról, viszont elég sok testi kontaktuskeresés, "ölelgetés" "tapizások" voltak.  A második próbára már úgy ment, hogy ezt a megalázottságot ő már nem bírja, "ez undorító". Ezért akkor rá is kérdezett,  

hogy úgy gondolom, hogy maga többet is akar tőlem, és erre az volt a válasz, hogy nem gondolod rosszul. És erre én elsírtam magam tehetetlenségemben, hogy összeomlott bennem egy egész világ, amire egész életemben készültem. És a sebezhetőségemet kihasználva volt erre még arca azt mondani, hogy mennyire szép vagyok, amikor sírok. És akkor ő mondta, hogy akkor többet nem kell találkoznunk, ha ez így nem megy, és én mondtam, hogy persze, természetesen nem fogunk találkozni.

A másik nő a 80-as években élt át állítása szerint hasonlót. Őt 21 éves egyetemistaként hívta Marton a Vígszínházba próbákra, és lenyűgözte, hogy itt lehet a nagy nevek között. Elmondása szerint néha Marton megfogta ugyan a lábát, de ez nem volt zavaró, mert közben "rendkívül intellektuálisnak" tartotta Martont, szerencsésnek, hogy egyáltalán szóba áll vele szakmailag. Majd elhívta Marton séták közben beszélgetni, "el voltam ájulva... hogy velem akar a nagy rendező beszélgetni az előadásáról".

Majd a próbafolyamat végén, a bemutatón maga mellé ültette, és a teljesen tömött színházban megfogta a lány kezét és a nyitott sliccébe húzta és két kézzel ott is tartotta. A lány botrány nélkül nem tudott volna kiszaladni, azt meg nem mert csinálni. Utána viszont rögtön elmenekült. Szörnyen érezte magát, a rendező viszont utánanyúlt. A lány az anyjánál lakott, aki úgy gondolta, hogy Marton udvarol a lányának, az incidensről pedig nem tudott, a lány nem merte elmondani. Marton kinyomozta, hogy hol lakik, titkárnőjével felhívatta az anyját is, végül a lány arra jutott, hogy beszél a férfivel. 

Beszéltek, Marton pedig rá tudta beszélni, hogy járjon még próbára. Utána egy ideig nem történt semmi, csak mikor egy darab utolsó előadása pont a lány születésnapjára esett. Ott a rendező egyszerre felajánlotta egy barátjával, hogy elviszik még kocsival ünnepelni. De a telefonáló szerint egy budai parkolóba vitték, és ott a lány fejét szorította rá a nemi szervére.  Utána a lány már nem ment a színház közelébe se.

Marton László egyébként tagadta a korábbi vádakat, és kilátásba helyezte, hogy pert indít rágalmazás miatt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?