Az easyJet is kap egy nagy szeletet az Air Berlinből

2017.10.30. 08:55

Az easyJet lesz a legnagyobb berlini légitársaság, miután megállapodtak a csődbe ment Air Berlin egyes maradékainak átvételéről, írta a Reuters.

A cég a Tegel reptéren vett át repülési jogokat, illetve 25 lízingelt Airbus A320-ast is átvesz a cégtől. A tranzakció 40 millió eurójába (12,4 milliárd forintjába) fog kerülni az angol fapadosnak, ha rábólintanak a a versenyhivatali szakemberek is. A lízingköltségek ezen felül lesznek értendőek.

A Lufthansa egyebek mellett 81 repülőt vesz át a becsődölt cégtől, összesen 1,5 milliárd euróért. Ez az üzlet nekik is jól jöhet egyébként, mert így lesz érdemi versenytársuk a német belföldi légiközlekedési piacon. Ami által ők is könnyebben megkaphatják a versenyhivatali engedélyeket az eszközök átvételére.

J

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla