Piroska
-3 °C
0 °C
Index - In English In English Eng

Csaknem 7000 embert bocsát el a Siemens, a dolgozók tüntetnek

2017.11.17. 14:54

A Siemens dolgozói a tömeges elbocsátások ellen tüntettek a szászországi Görlitzben, miután a vállalat csütörtökön bejelentette, hogy világszerte 6900 alkalmazottat bocsát el az erőművi, valamint a hajtómű és gázturbina üzletágának nehézségei miatt. Az érintett alkalmazottak mintegy fele Németországra jut, ahol három üzemét is bezárja a Siemens – írja az MTI.

A Siemens erőművi üzletága világszerte 46,8 ezer alkalmazottat foglalkoztat. A nagy erőművi gázturbinák értékesítése újabban nehézségekbe ütközik Németországban és Európában.

A nyersanyagárak alakulásának erősen kitett olaj-, gáz- és bányaipar számára hajtóműveket, motorokat és hajtásláncokat gyártó üzletágban pedig 44,8 ezer alkalmazottat foglalkoztat a Siemens. A két üzletágban világszerte elbocsátani tervezett 6900 alkalmazott mintegy fele Németországra jut, ahol három üzemét is bezárja a Siemens.

A németországi Görlitz és Lipcse városokban 920 munkahely esik áldozatul az üzemek bezárásának. Az Erlangen és Offenbach városokban működő üzemek összevonása miatt 700 alkalmazottat bocsátanak el. A Siemenserfurti üzemének sorsa még kétséges, vizsgálják eladásának lehetőségét is.