Friderika
3 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Tisza-híd épül Tiszakürt és Lakitelek között

2017.12.12. 09:01

Kiírták a közbeszerzést a Békéscsaba gyorsforgalmi elérhetőségét biztosító M44-es út Tiszakürt és Lakitelek közötti szakaszára, aminek kivitelezése során egy új Tisza-hidat is kialakítanak – írja a Magyarepitok.hu.

A nyertes cég tervezheti és építheti a 2x2 sávos gyorsforgalmi út 9,9 kilométeres szakaszát a 21+100 km szelvénytől a már kivitelezés alatt álló Tiszakürt és Kondoros közötti útvonalig. A fejlesztés részeként építenek egy új 556 méter hosszú hidat is a Tisza felett, aminek a terveit az Uvaterv Zrt. készíti.

uva
Fotó: Uvaterv Zrt

A beruházó Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő (NIF) Zrt. opciós lehetőségként fenntartja a 4625-ös út és 44-es főút közötti szakasz, illetve a kapcsolódó vasúti átkelő és csomópont tervezési és kivitelezési feladatait, melyeket a nyertes pályázattevővel készíttethet el. A tervezett M8-as autópályát Nagykőröstől Békéscsabával összekötő M44-es leghosszabb, 66 kilométeres szakaszát három projektben végzik el:

  • a Tiszakürt és Kunszentmárton közötti 20,5 kilométeren a Duna Aszfalt Kft. és a Hódút Kft. dolgozik,
  • Kunszentmárton és Csabacsűd között (20,5 km) az EuroAszfalt Kft., Swietelsky Magyarország Kft., Soltút Kft., A-Híd Zrt. alkotta konzorcium építkezik,
  • valamint Csabacsűd és Kondoros között (20,4 km) szintén a Duna Aszfalt és a Hódút a kivitelezők.

A három részberuházásban összesen négy különszintű csomópont, 49 híd, négy vadátjáró, öt ökológiai átjáró épül.