Három tonna húst dobott ki a Nébih a Fény utcai piacon

2017.12.20. 08:43

Több mint 3,2 tonna húskészítményt vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Fény utcai piac egyik húsboltjánál a múlt héten tartott ellenőrzés után. Ahogy az a hivatal legújabb horrorvideóján látszik, a bolt raktárában halomban álltak a penészes kolbászok és szalonnák, a hónapok óta lejárt szalámik és kacsamellek. 

A Nébih ellenőrei a lejárt és ellenőrizhetetlen eredetű termékek mellett elég elborzasztó körülményeket is találtak. „Az egész üzletben nagyfokú rendetlenség uralkodott, az ellenőrök nagy mennyiségű, oda nem illő, használaton kívüli tárgyat – lábbelit, esernyőt, fölösleges dobozokat – találtak az egyes helyiségekben. Az élelmiszert tartalmazó kartondobozok, ládák közvetlenül a padozaton álltak, a radiátorcsövön kolbász lógott. Az elsődleges funkcióját be nem töltő, működésképtelen, és erősen szennyezett kézmosóra hulladékkal teli szemeteszsákot akasztottak” – írja közleményében a hivatal.

A hatóság a feltárt élelmiszer-higiéniai hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztette a kereskedelmi egység tevékenységét. Az üzlet a súlyos élelmiszer-biztonsági kockázatot jelentő hibákat azóta kijavította, így – az ismételt hatósági szemlét követően – a Nébih szakemberei feloldották a tevékenység felfüggesztését.