Saját bitcoint csinál a Csíki Sör

2017.12.20. 15:33

Különlegesen elszánt trollmarketingesnek tűnik Lénárd András, a Csíki Sör egyik vállalkozója. Most ugyanis a bitcoin-láz csúcsán bejelentette, hogy ők is akarnak saját bitcoint. 

Pontosabban azt jelentette be, hogy székely kriptovalutát fognak csinálni, a kriptoKoronát. Ráadásul "Svájcban lesz az elsődleges kibocsátása". Az egésszel nem kisebb célt tűztek ki, mint hogy az egész régiónk ezt a pénzhelyettesítőt fogja használni. De elsőre inkább utalványként képzelhető el, ugyanis Csíki Sört lehet majd belőle venni, azaz rendelni.  De ez se biztos még, csak annyi, hogy Lénárd már tárgyal erről a székely kriptovalutája fejlesztőivel.

A vállalkozásról azt még minden ellenkező híresztelés ellenére lehet tudni, hogy Világi Oszkár befolyása alatt áll, talán ezért is lehet olyan erős kormányzati hátszele Magyarországon. Világi Oszkárról pedig itt olvashat portrét

A céghez tartozó hír még, hogy az új márkájukat, a "Tiltott Csíki Sör" megjelölést elutasította a román szabadalmi és védjegy hivatal (OSIM) az MTI szerint. De ez tökmindegy Lénárdék szerint, mert az uniós Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalánál (EUIPO) már sikerült elfogadtatni.