Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

63 milliárdos közbeszerzéssel kívánt boldog karácsonyt Mészáros Lőrincnek a NER

2017.12.23. 14:50 Módosítva: 2017-12-23 14:54:34

Az ünnepek előtti legutolsó napokban is záporoznak a zsíros megbízások a kormányközeli építőipari cégekre. Az unió közbeszerzési lapjából kiderül, hogy a Mészáros és Mészáros Kft. 63 milliárd forint értékben nyert el útépítési munkákat a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt.-től,  de mások is jól jártak. A karácsony előtti közbeszerzés-esőről a K-monitor készített gyűjtést:

Mészáros Lőrinc cége a 2x1 sávos M8-as autóút Körmend és Rábafüzes közti szakaszát építheti összesen egy kicsit több mint 63 milliárd forintért, a két részből álló szerződés értéke összesen mintegy 5 milliárddal lett több az eredetileg becsültnél. 

A Duna Aszfalt szintén örülhet, 8 milliárdért végezhet mélyépítést Baján. De nyert közbeszerzést (igaz, csak potom 300 millió forint értékben) a Penta Kft. is, a Swietelsky Vasúttechnika Kft. pedig 62 milliárdért dolgozhat a Gödöllő-Hatvan vasútvonalon.