Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

9,5 milliárdot ad a kormány a makói fürdő bővítésére

2018.01.02. 15:10

Kormányzati forrásból, mintegy 9,5 milliárd forintból bővítik a makói fürdőt – írja az MTI a város polgármesterének bejelentése nyomán. Farkas Éva Erzsébet (Fidesz–KDNP) elmondta, a kormány döntése alapján a makói önkormányzat idén 1,955 milliárd, jövőre 4,714 milliárd, 2020-ban pedig 2,830 milliárd forint támogatást kap a turisztikai beruházásra.

A fürdőt Makovecz Imre tervezte, akinek 12 épülete áll Makón, ezek között a legnagyobb a 2012-ben átadott fürdő, amely eredeti terveinek csak egy része valósulhatott meg. A fejlesztés a tervező eredeti elképzelései alapján készül el, csakúgy mint az új városi könyvtár.

A Makona Tervező Iroda a kiviteli terveket várhatóan márciusra készíti el, ezt követően írhatják ki a közbeszerzési eljárást a kivitelezésre, amely jövőre indul, a beruházás pedig 2020 végére fejeződik be. Családi és élményzóna, három fedett csúszdával ellátott csúszdatorony, valamint napozóteraszos nyári öltöző épül, kialakítanak egy ételudvart látványkonyhákkal, és a fürdőt kültéri élményelemekkel ellátott zöldterületek is bővítik. A beruházás része egy nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas, lelátóval és melegítőmedencével ellátott uszoda, amely a térség 16 településének úszásoktatását is szolgálja majd.

A Fidesz már első kormányra kerülése után is bőkezűen áldozott pénzt fürdőfejlesztésre országszerte, ennek eredményeit ebben a cikkünkben mutattuk be.