Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sztrájkot hirdettek a közszférában dolgozók

2018.01.03. 07:55

Megkezdte a felkészülést a januárra tervezett sztrájkra a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete, írta az mfor.hu.

Most úgy néz ki, hogy január 12-én és január 15-én tartanak kétnapos sztrájkot az önkormányzati hivatalokban, miután a kormányt két tárgyalási forduló után sem sikerült rávenniük a béremelésre.

A közszolgálatban dolgozók egy részét képviselő szakszervezet szerint fenntarthatatlan a helyzet a vállalhatatlanul alacsony bérek és a fogyóban lévő képzett munkaerő miatt. Szerintük "ha most vasárnap" rendeznék az országgyűlési választást, előfordulhatna, hogy sok helyen nem lehetne megtartani, akkora a szakemberhiány.

A szakszervezet nagyjából 200 ezer olyan közszolgálati dologozó érdekeit képviseli, akik kimaradtak a bérintézkedésekből és fizetésük 10 éve nem emelkedett. A sztrájk alatt csak a halaszthatatlan ügyekkel foglalkoznak a köztisztviselők.