Aliz
6 °C
14 °C

Kevesebb tejet ittunk tavaly

2018.01.08. 08:46

Két évig tartó válság után 2017-ben összeszedte magát a hazai tejágazat, a felvásárlási árak és a tejtermékek átadási árai is növekedésnek indultak, a piaci helyzet stabilizálódott - mondta a Magyar Hírlapnak Mélykuti Tibor, a Tej Terméktanács elnöke.

Mélykuti ugyanakkor azt is elmondta, hogy a főbb tejtermékek belföldön nem fogytak kifejezetten jól: a 1,5 százalék zsírtartalmú UHT tej belföldi értékesítése például 12 százalékkal esett vissza.

A Tej Terméktanács elnöke szerint a tavalyi áfacsökkentés hatása pozitív volt, de mivel a magyar folyadéktejpiacon meghatározó UHT és ESL tejekre nem terjedt ki, az idehaza értékesített tejek csupán 16-18 százalékát érintette. Mélykuti szerinte ezért az áfacsökkentést jelen formájában nem érzik meg a jellemzően UHT tejet vásárló nagycsaládosok és kisnyugdíjasok, ezért fontos lenne, hogy a termékek szélesebb körére is terjesszék ki az áfacsökkentést.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?