Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Azért sztrájkolnak, hogy sztrájkolhassanak

2018.01.11. 15:04

A görög metróhálózat dolgozói, kikötői munkások és orvosok is sztrájkot terveznek péntekre, hogy ezzel tiltakozzanak egy új törvény ellen, ami többek között korlátozná a sztrájklehetőségeiket is.

A görög parlament január 15-én szavaz majd a vitatott reformról, ami szigorítaná, milyen esetekben lehetne munkabeszüntetés. Ezt a feltételt egyébként Görögország hitelezői szabták még korábban.

Most a görög szakszervezetek már a tagságuk harmadának támogatásával kiírhatnak sztrájkot, míg az új törvény alapján ehhez az emberek felének egyetértésére lesz majd szükség, írja a Reuters.

Görögországban gyakoriak a sztrájkok, és a hitelezők azt várják, hogy a jövőben majd javulnak a termelési mutatók. Az athéni kereskedelmi szövetség elnöke is azt mondta, hogy a sztrájkok csak súlyosbították az ország problémáit.