Telket vett az állam Orbán Viktor gyülekezetének

sw
2018.01.16. 09:45

Közel  650 millió forintért vásárolt meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő két budai telket, amelyen a Svábhegyi Református Gyülekezet szeretne új református központot létrehozni - írja a Népszava. Ez az a gyülekezet, amelynek a lap szerint Orbán Viktor is tagja. A templom a Felhő utca 10 címen van a XII. kerületben, az MNV pedig a a Felhő utca 6. és 8. szám alatti telkeket vásárolta meg december 15-én. 

Az MNB azt közölte a lappal, hogy még nem született döntés arról, hogy mi lesz az ingatlanok sorsa, hogy a gyülekezethez kerülnek-e vagy sem. Egy tavaly nyári kormányrendelet viszont nemzetgazdasági szempontból kiemelt üggyé nyilvánította a Felhő utca 6/a és a Felhő utca 8. telkeken tervezett beruházást, nevesítve a Református Központot.

A Felhő utca 6/a telek eddig is állami tulajdonban volt, az FKF Zrt. munkásszállója áll itt, amelyet tavaly novemberben és decemberben kiürítettek. Az itt lakó munkásokat más szállókon helyezték el, ezek viszont a Helyiipari és Városgazdálkodási Dolgozók Szakszervezete 2000 szerint elég messze vannak a munkavégzés helyétől. A 8-as számnak pedig a Hegyvidéki Önkormány volt a tulajdonosa, ezen üres lakások vannak. A telkekért az FKF-nek 383 millió forintot, az önkormányzatnak 264 millió forintot fizetett az MNV.

(Borítókép: A két megvásárolt telek a Google Street View 2012-es képén)