Olivér
5 °C
8 °C

Ellepték Európát a kínai turisták

2018.01.18. 16:22

Több 25 millió vendégéjszakát töltöttek Európában kínai turisták  2016-ban , háromszor annyit, mint tíz évvel ezelőtt - ez derült ki az Eurostat legfrissebb statisztikáiból. 2006 és 2016 között az unó statisztikai hivatala szerint 356 százalékkal nőtt a kínai vendégek európai szálláshelyeken. Ez alatt az idő alatt a brazil turisták száma majdnem két és félszeresére, az oroszoké pedig közel kétszeresére nőtt. 

kínai turisták
Grafika: Eurostat

 

A kínai turisták körében Nagy-Britannia volt a legnépszerűbb úti cél, a vendégéjszakák 31 százalékát töltötték itt. A második helyen Olaszország szerepel 18 százalékkal és Franciaország 13 százalékkal. Magyarország sajnos nem fért fel a kínaiak top 10-es listájára, a régióból viszont rajta van Ausztria és Csehország, ahol a kínai vendégéjszakák 4 illetve 2 százalékát töltötték el. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?