László
19 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újság helyett borozó lett Cegléden

2018.01.23. 15:01

Varga Zoltán Ernő a ceglédi országgyűlési képviselőnek, Földi Lászlónak a barátja. Ami egy dolog, de 2009-2016 közt összesen 78 millió forint közpénzt kapott Varga cége lapkiadásra, cikkek írására és hirdetések közlésére, írja a 444.hu.

Eleve súlyosan visszás helyezet, ha az önkormányzat tartja fenn a helyi hírekről beszámolni vágyó újságot, de itt egészen egyszerűen borozó lett végül az újságra szánt pénzből a gyanú szerint. A jobbikos Volner János tett feljelentést az ügyben január 5-én, az ügyészség ezt most nem söpörte le, úgyhogy most nyomoznia kell majd a ceglédi rendőröknek. 

Varga Zoltán Ernő cége, a Vassily Kiadó Kft. eleinte a cikk szerint tényleg csinált egy helyi PR-kiadványszerű lapot, amiben a finaszírozóját, az önkormányzatot ajnározta. De aztán Varga cége felvette tevékenységi körei közé a vendéglátást, a rendezvényi étkeztetést és az italszolgáltatást és megnyitotta Cegléd belvárosában a Szindbád Borozó és Étterem nevű helyet. 2015-ben pedig már az újsággal se bajlódtak, az megszűnt, de az önkormányzat így is kifizetett a kiadónak, azaz Varga említett cégének még 9 millió forintot valamire.

Varga Zoltán Ernő a borozójának helyiségét is az önormányzattól bérelheti. Külön vicces, hogy amíg még volt egyáltalán ez az újság, addig Varga ezt a borozóját is hirdette benne.