Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Célpont: Magángép röpteti Mészáros Lőrincet

2018.01.26. 18:54

Egy osztrák légitársaság luxus magángépén utazgat Európában Mészáros Lőrinc és üzlettársa, Szijj László - erről közöl riportot péntek este a Hír Tv célpont című műsora. A Cursus Aviation nevű osztrák cég egy bonyolult konstrukción keresztül közvetlenül kötődik Mészáros Lőrinchez és a MKB Bankot birtokló üzleti körhöz.

A cég osztrák felségjellel közlekedő Bombardier Challenger 605-ös luxusgépe az elmúlt hónapokban több olyan helyre is repült, ahová a felcsúti milliárdos polgármester, üzlettársai vagy azok rokonai tartottak.

  • Ezen a héten például Malagára repült a gép, ahol Mészáros két focicsapata, az Eszék és a Puskás Akadémia is edzőtáborozik. 
  • Tavaly augusztusban Korzikára repült a gép, ahonnan pár nap múlva Szijj László felesége posztolt a Facebookra.
  • A Forma 1 monacói nagydíjának reggelén pedig Cannes-ba repült a gép, ugyanaznap pedig Mészárost Szijj Lászlóval és a szintén építőiparban utazó West Hungária Bau tulajdonosával, Paár Attilával együtt látták a reptér VIP termináljában. 

A 3 milliárd forint értékű repülőt egy ismert magángépes cég, az Internationak Jet Managament üzemelteti, de a Célpont információi szerint a gép tulajdonosa egy olyan osztrák cég, amely az MKB Bank privatizációjában is részt vett üzleti körhöz tartozik.