Aliz
6 °C
14 °C

Alig adnak nyugtát a fideszes politikus feketén dolgoztató zöldségesében

2018.01.30. 09:13 Módosítva: 2018-01-30 11:20:01

Videófelvételekkel tudja bizonyítani a 24.hu, hogy Szatmáry kereskedelempolitikáért felelős miniszteri biztos boltjában előfordul, hogy nem adnak nyugtát a vásárlóknak. Szatmáry mindent tagad, rágalmazással vádolja az újságírót, és feljelentéssel fenyegetőzik. 

A lap hétfőn írta meg, hogy saját, és olvasói tapasztalatok alapján a Szatmáry család érdekeltségében álló zöldség-gyümölcs boltban nem mindig ütik be a pénztárgépbe az eladott termékeket. A teszt során a 24 újságírói

12 vásárlásból 9 alkalommal nem kaptak nyugtát,

és beszámolók szerint hasonlóan jártak mások is. Az eladó felszólításra mindig beütötte az online kasszába a megfelelő tételt, de ha külön kérés nem érkezett a vásárlótól, akkor ez többször elmaradt a cikk szerint. 

Szatmáry Kristóf sajtótájékoztatón reagált az állításokra, ahol közölte, szemenszedett hazugság az egész, és a cikk tartalmát igazoló jegyzőkönyveket, dokumentumokat kért számon az újságon. A 24 erre válaszként kedden feltöltötte a boltban készült rejtett kamerás felvételeit, itt van az egyik, amin valóban látszik, hogy a nyugtaadás elmaradt.

Az üzletben egyébként két kamera is található, az egyik a vásárlókat és az árut pásztázza, a másik a kassza felett van, azt mutatja, hogy mi történik a pénztárgépnél. Szatmáry jelezte, hogy „sajnos” nem tudja nyilvánosságra hozni a ezek felvételeit, csak akkor, ha hatósági eljárás lesz. Ehhez képes néhány nappal korábban Szatmárynak a cégben társtulajdonos és ügyvezető testvére a saját Facebook-oldalán háromszor is megosztotta a másik (a Stadionok metrómegállónál lévő) üzletük iparikamera-felvételeit, amelyen a 24-esek és Vajda Zoltán, az Együtt politikusa – és Szatmáry egyik kihívója a parlamenti választásokon – látható.

A nyugtaadás elmulasztásával kapcsolatos hatósági eljárást ugyanakkor megnehezítheti egy sajnálatos körülmény:

Szatmáry Kristóf azt állítja, a múlt hét előtti hétvégén valaki betört az üzletbe, elvitte a céges iratokat, a pénztárgépet és némi gyümölcsöt.

Mint mondta, emiatt feljelentést tettek a rendőrségen. Szatmáry azt is közölte, kiszáll a családi cégből, ezt állítása szerint a múlt héten döntötte el. A sorozatos botrányok után nem is meglepő ez a lépés, a nyugtaadási balhé előtt a 24.hu azt derítette ki a boltot üzemeltető cégről, hogy feketén dolgoztatja az egyik munkavállalóját. A miniszteri biztos ekkor adminisztratív hibára hivatkozott. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?