Orsolya
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Alig adnak nyugtát a fideszes politikus feketén dolgoztató zöldségesében

2018.01.30. 09:13 Módosítva: 2018.01.30. 11:20

Videófelvételekkel tudja bizonyítani a 24.hu, hogy Szatmáry kereskedelempolitikáért felelős miniszteri biztos boltjában előfordul, hogy nem adnak nyugtát a vásárlóknak. Szatmáry mindent tagad, rágalmazással vádolja az újságírót, és feljelentéssel fenyegetőzik. 

A lap hétfőn írta meg, hogy saját, és olvasói tapasztalatok alapján a Szatmáry család érdekeltségében álló zöldség-gyümölcs boltban nem mindig ütik be a pénztárgépbe az eladott termékeket. A teszt során a 24 újságírói

12 vásárlásból 9 alkalommal nem kaptak nyugtát,

és beszámolók szerint hasonlóan jártak mások is. Az eladó felszólításra mindig beütötte az online kasszába a megfelelő tételt, de ha külön kérés nem érkezett a vásárlótól, akkor ez többször elmaradt a cikk szerint. 

Szatmáry Kristóf sajtótájékoztatón reagált az állításokra, ahol közölte, szemenszedett hazugság az egész, és a cikk tartalmát igazoló jegyzőkönyveket, dokumentumokat kért számon az újságon. A 24 erre válaszként kedden feltöltötte a boltban készült rejtett kamerás felvételeit, itt van az egyik, amin valóban látszik, hogy a nyugtaadás elmaradt.

Az üzletben egyébként két kamera is található, az egyik a vásárlókat és az árut pásztázza, a másik a kassza felett van, azt mutatja, hogy mi történik a pénztárgépnél. Szatmáry jelezte, hogy „sajnos” nem tudja nyilvánosságra hozni a ezek felvételeit, csak akkor, ha hatósági eljárás lesz. Ehhez képes néhány nappal korábban Szatmárynak a cégben társtulajdonos és ügyvezető testvére a saját Facebook-oldalán háromszor is megosztotta a másik (a Stadionok metrómegállónál lévő) üzletük iparikamera-felvételeit, amelyen a 24-esek és Vajda Zoltán, az Együtt politikusa – és Szatmáry egyik kihívója a parlamenti választásokon – látható.

A nyugtaadás elmulasztásával kapcsolatos hatósági eljárást ugyanakkor megnehezítheti egy sajnálatos körülmény:

Szatmáry Kristóf azt állítja, a múlt hét előtti hétvégén valaki betört az üzletbe, elvitte a céges iratokat, a pénztárgépet és némi gyümölcsöt.

Mint mondta, emiatt feljelentést tettek a rendőrségen. Szatmáry azt is közölte, kiszáll a családi cégből, ezt állítása szerint a múlt héten döntötte el. A sorozatos botrányok után nem is meglepő ez a lépés, a nyugtaadási balhé előtt a 24.hu azt derítette ki a boltot üzemeltető cégről, hogy feketén dolgoztatja az egyik munkavállalóját. A miniszteri biztos ekkor adminisztratív hibára hivatkozott.