Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Elismerte a Tesco a leépítést

2018.02.01. 12:12

A Tesco csütörtöki közleményében részben elismerte a Magyar Időkben megjelent értesülést, miszerint leépítés várható a cégnél. 

A lap arról írt - előbb hétfőn, majd csütörtökön -, hogy az anyavállalat utasítására hazánkban is egyszerűsítik a vezetői szinteket a munkakörök összevonásával, így a Tesco Europa csoport részeként a magyarországi Tescókban is pozíciók szűnnek meg. A kiskereskedelmi multi korában cáfolta a sajtóhíreket, azt írták, csak az angliai részleget érintik a változások.

Az aktuális közleményben viszont az áll, "a Tesco a mai napon tájékoztatja munkavállalóit azokról a változásokról, melyek annak érdekében történnek, hogy vásárlóit minél hatékonyabban tudja kiszolgálni". A vállalati kommunikációért felelős Hevesi Nóra közölte, a cég célja, hogy "minden, a változásokban érintett munkakörökben dolgozó kollégájának új munkakört találjon a vállalton belül, és a lehető legkevesebb kollégájának kelljen távoznia". 

Az új rendszerről azt írják, létrejön egy olyan új csapat, amelynek tagjai a megfelelőséggel kapcsolatos összes feladatkört ellátják, de valóban lesznek olyan munkakörök is, amelyek megszűnnek. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?