Andrássy úti palotát is vett Mészárosék új cége

2018.02.09. 09:52

Nagy terjeszkedésbe kezdett a tavaly év végén Mészáros Lőrinc cégcsoportjába került Appeninn holding: a cég, amely tegnap bejelentette, hogy megvett 18, Spar által bérelt üzletet, pénteken arról adott ki közleményt, hogy megvásárolt egy ingatlant az Andrássy úton. 

Az Appeninn új szerzeménye az Andrássy út 59 szám alatt álló épület, amelyet ma Dávid-háznak neveznek, korábban pedig Andrássy-palota néven volt ismert. A neoreneszánsz stílusú Andrássy-palota 1882-ben épült, az Andrássy út Oktogonhoz közeli részén, a Terror Házával gyakorlatilag szemben található.

clk

Az irodaházként üzemelő palota eddig egy Plaza House Kft. nevű cégé volt, ennek 100 százalékos tulajdonrészét vásárolta meg az Appeninn 2,2 milliárd forintért, amelyből 622 millió forintot egyik tulajdonosától, a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt-től kapott kölcsön. Az Andrássy út 59 megvásárlása áprilisban zárul majd le. 

Ez már a második Andrássy úti irodaház, amelyet az elmúlt időben megvett az Appeninn, december elején az Andrássy út 105 alatt lévő műemlék épület is a cég vagyonává vált.