Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nagyot mentek tavaly a magyar brókercégek

2018.02.14. 03:46 Módosítva: 2018-02-14 10:54:14

Tavaly megugrott a forgalom a brókercégeknél - ismerteti a szerdai Világgazdaság a Magyar Nemzeti Bank 2017-es évről szóló összegzését. Az emelkedő árfolyamok felbátorították a befektetőket:

Az értékpapírok azonnali tőzsdei forgalma 12 százalékkal nőtt.

Ez azt jelenti, hogy a különféle pénzügyi szolgáltatók összesen 5883 milliárd forint értékű tranzakciót bonyolítottak le a tőzsdén, ebből csaknem ötezer milliárdot tettek ki a megbízás alapján végrehajtott ügyletek - ezen tranzakciók értéke 13,6 százalékkal nőtt. Különösen a hazai befektetők kereskedtek aktívan, ügyleteik értéke csaknem 20 százalékkal emelkedett, és meghaladta a 2760 milliárd forintot.

A brókercégeknél 4245 milliárd forintot tett ki az azonnali ügyletek értéke, ezen belül a megbízások alapján teljesített tranzakciók értéke 3622 milliárd forint volt, ami 11 százalékos növekedés.

(via MTI)

Mondja el véleményét az Index tematikus Facebook-oldalán! Csatlakozzon!