Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Téves tűzriadó volt a Docler szervertermében

2018.03.12. 11:41

Vasárnap éjjel beindult a tűzjelző a Docler budapesti irodaházának szervertermében, a szerverek egy része leállt. Az Indexnek a Docler egyik ügyfele, egy szoftverfejlesztő cég munkatársa jelezte, hogy tűz volt a Doclernél, ezért nem működik a szerverük, ők pedig nem tudnak dolgozni reggel óta. 

Ahogy a Gattyán György tulajdonában lévő informatikai cég az Indexet tájékoztatta, tűz nem volt, de valamiért tényleg beindult a tűzjelző, és így az automatikus tűzoltó rendszer is a szerverteremben.

A cég szakértői jelenleg azon dolgoznak, hogy minél előbb újraindítsák a rendszert, az érintettek a helyreállítás folyamatáról a DoclerNet weboldalán és Facebook oldalán tájékozódhatnak. A műszaki hiba miatt felmerülő kellemetlenségekért pedig elnézést kérnek az ügyfelektől

A Doclernél nagyjából 900 ügyfél működteti a szervereit, a cég tájékoztatása szerint ezek körül-belül tíz százaléka sérülhetett meg a "tűzoltás" során, ezeket leállították.