Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Ryanair veszi meg Niki Lauda csődbe ment légitársaságát

2018.03.20. 14:48

24,9 százalékos részesedést vásárol Európa legnagyobb fapados légitársasága, a Ryanair a Laudamotion nevű bécsi cégben, ami a korábban az Air Berlin leányvállalataként működő Niki nevű cég átalakulásával jött létre. Ha az Európai Bizottság rábólint az üzletre, akkor a Ryanair részesedése 75 százalékra nő – írja a Reuters.

A tervek szerint az ír légitársaság első körben hat repülőt bocsát majd a Laudamotion rendelkezésére, nyáron pedig 21 repülőre bővül az állomány, hosszabb távon pedig 30 repülős flotta kialakítása lenne a cél.

A Niki olyan helyekre repül, amik népszerű desztinációknak számítanak a német és osztrák turisták körében. Az fizetésképtelenné vált Air Berlin exleányvállalatát a Lufthansa, és az angol-spanyol tulajdonban lévő International Airlines Group is meg akarta venni. A piacon domináló Lufthansát ipari szakértők szerint meglepte, hogy a Ryanair vette meg a Nikit.