Kevesebb barack lesz idén a fagy miatt

2018.03.27. 08:49

Az előző heti fagyok akkor károkat okoztak a gyümölcsösökben, hogy a szakemberek a korábban vártál gyengébb baracktermésre lehet idén számítani – írja az Mno.hu.

Apáti Ferenc, a FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács gyümölcsfőbizottságának elnöke szerint a kajszi és az őszibarack esetében konkrétan akár több tízezer tonnával is kevesebb lehet a termés. Ha nem lesz már fagy, akkor kajszibarackból negyvenezer helyett maximum huszonöt-, míg őszibarackból hatvanezer helyett maximum negyvenötezer tonnányi termésre számítanak.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) korábbi szerint egyelőre országos problémáról nem beszélhetünk, de a nyugat-dunántúli kajszibarack-ültetvényekben és kisebb mértékben a dél-alföldi őszibarackosokban kárt okozott a fagy.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás