Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Éppen a választások előtt derült ki ötezer pályázónak, hogy uniós pénzt nyert

2018.04.03. 09:46

Az elmúlt napok hírei alapján közel ötezren lehetnek olyanok, akik most tudták meg, hogy nyert a korábban, akár már egy évvel ezelőtt, beadott uniós pályázatuk, derül ki a Portfolio.hu összesítéséből. A kormány már korábban is jelezte, hogy március végéig, vagyis éppen a választások előttig a 7 éves uniós keret teljes egészére ki akarja hirdetni a nyerteseket. (Ez egyelőre még nem sikerült.)

  • Még múlti hír, hogy a Vidékfejlesztési Programban első körben eredményt hirdettek a falusi turizmus fejlesztését célzó pályázaton: 550 pályázó 23 milliárd forintot nyert és rövidesen további nyerteseket hirdetnek ki.
  • Aztán csütörtökön a Nemzetgazdasági Minisztérium is közölte, hogy a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) több mint 2330 mikro-, kis- és középvállalkozás nyert 16 különféle pályázati felhíváson összesen 52 milliárd forintnyi támogatást.
  • Még aznap a Miniszterelnökség is jelezte, hogy közel 1800 gazdálkodó számára újabb mintegy 30 milliárd forint vidékfejlesztési forrás odaítéléséről döntött. A támogatás többek között az öntözésfejlesztési és élelmiszer-feldolgozási beruházások megvalósítását, valamint a fiatal mezőgazdasági termelők indulását is segíti.
  • Ma reggel a Világgazdaság arról számolt be, hogy megkezdték a nyertes pályázók kiértesítését a 17 milliárd forintos keretösszegű, a kkv-k versenyképességét adaptív technológiai innováció révén növelni hivatott felhívásban (Ginop-2.1.8). Egyelőre az Irányító Hatóság eddig csak hetvenkilenc projektgazdának ítélt oda 981,3 millió forintot.

A fenti hírek alapján közel 4800 nyertes örülhet 106 milliárd forintnyi uniós támogatásnak.