Éppen a választások előtt derült ki ötezer pályázónak, hogy uniós pénzt nyert

2018.04.03. 09:46

Az elmúlt napok hírei alapján közel ötezren lehetnek olyanok, akik most tudták meg, hogy nyert a korábban, akár már egy évvel ezelőtt, beadott uniós pályázatuk, derül ki a Portfolio.hu összesítéséből. A kormány már korábban is jelezte, hogy március végéig, vagyis éppen a választások előttig a 7 éves uniós keret teljes egészére ki akarja hirdetni a nyerteseket. (Ez egyelőre még nem sikerült.)

  • Még múlti hír, hogy a Vidékfejlesztési Programban első körben eredményt hirdettek a falusi turizmus fejlesztését célzó pályázaton: 550 pályázó 23 milliárd forintot nyert és rövidesen további nyerteseket hirdetnek ki.
  • Aztán csütörtökön a Nemzetgazdasági Minisztérium is közölte, hogy a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) több mint 2330 mikro-, kis- és középvállalkozás nyert 16 különféle pályázati felhíváson összesen 52 milliárd forintnyi támogatást.
  • Még aznap a Miniszterelnökség is jelezte, hogy közel 1800 gazdálkodó számára újabb mintegy 30 milliárd forint vidékfejlesztési forrás odaítéléséről döntött. A támogatás többek között az öntözésfejlesztési és élelmiszer-feldolgozási beruházások megvalósítását, valamint a fiatal mezőgazdasági termelők indulását is segíti.
  • Ma reggel a Világgazdaság arról számolt be, hogy megkezdték a nyertes pályázók kiértesítését a 17 milliárd forintos keretösszegű, a kkv-k versenyképességét adaptív technológiai innováció révén növelni hivatott felhívásban (Ginop-2.1.8). Egyelőre az Irányító Hatóság eddig csak hetvenkilenc projektgazdának ítélt oda 981,3 millió forintot.

A fenti hírek alapján közel 4800 nyertes örülhet 106 milliárd forintnyi uniós támogatásnak.