Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A magyarok háromnegyede nem nagyon tudja kifizetni az orvost

2018.04.06. 17:35

Nem állunk túl jól az egészségügy terén egyébként se, most kijöttek az Eurostat adatai arról, hogy a magyarok 74 százalékának okoz nehézséget az, hogy megfizesse az egészségügyi szolgáltatások árát.

Ennél rosszabbnak csak az államcsőd-közeli helyzetben lévő a görögök vallották a helyzetüket, ott 90 százalék mondta ezt, utánunk a harmadik helyen Ciprus jön 72 százalékkal, majd Lettország 64 százalékkal. Az uniós átlag 28.8 százalék. 

Az adatok 2016-osak, a magánegészségügyi beavatkozások is beletartoztak, a fogászat is, az orvosi beavatkozások, tanácsadás, gyógyszerek és egyéb felmerülő költségek is. Ha valakinek visszatérítette a biztosítója a kezelések árát, de így is nehézséget jelentett kifizetnie, akkor az attól még nehézséget jelentette az Eurostatnak. 

Külön érdeke, hogy önbevallásos alapon Magyarország abban is kiugró, hogy itt a népesség 12 százalékának okoz a lehető legnagyobb, vagyis igen komoly nagy gondokat az egészségügyi ráfordítások kifizetése.