A tőzsde örülhet a kétharmadnak

2018.04.09. 09:20

A vasárnapi újabb elsöprő Fidesz-győzelem után emelkedést várnak a Budapesti Értéktőzsdén az MTI-nek nyilatkozó szakemberek. Bukta Gábor, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint alapvetően a pozitív nemzetközi hangulat miatt emelkedhetnek majd a részvényárfolyamok, nem annyira a választási eredmény miatt, mert a befektetők nagyrészt azzal kalkuláltak, hogy maradnak Orbánék, így ez nem nagyon befolyásolja a piacot.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint viszont pozitív hatása lehet a választási eredményeknek, a kisebb cégek részvényárfolyamait is emelheti majd, hogy a Fidesz harmadszor is kétharmadot kapott. 

Paul Greer, a Fidelity International portfólió menedzsere mondjuk még a választások előtt azt mondta, hogy a Fidesz sima győzelmét várják, a kétharmadot nem tartják valószínűnek. "A kormány és az EU közötti feszültségek vélhetően a párt harmadik kormányzati ciklusában is jellemzőek maradnak. Ha a Fidesz nem szerezne többséget, vagy kétharmados többséggel győzne, az egyértelműen a piac gyengülését okozná a jövő héten"- mondta az elemző még pénteken.