Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A tőzsde örülhet a kétharmadnak

2018.04.09. 09:20

A vasárnapi újabb elsöprő Fidesz-győzelem után emelkedést várnak a Budapesti Értéktőzsdén az MTI-nek nyilatkozó szakemberek. Bukta Gábor, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint alapvetően a pozitív nemzetközi hangulat miatt emelkedhetnek majd a részvényárfolyamok, nem annyira a választási eredmény miatt, mert a befektetők nagyrészt azzal kalkuláltak, hogy maradnak Orbánék, így ez nem nagyon befolyásolja a piacot.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint viszont pozitív hatása lehet a választási eredményeknek, a kisebb cégek részvényárfolyamait is emelheti majd, hogy a Fidesz harmadszor is kétharmadot kapott. 

Paul Greer, a Fidelity International portfólió menedzsere mondjuk még a választások előtt azt mondta, hogy a Fidesz sima győzelmét várják, a kétharmadot nem tartják valószínűnek. "A kormány és az EU közötti feszültségek vélhetően a párt harmadik kormányzati ciklusában is jellemzőek maradnak. Ha a Fidesz nem szerezne többséget, vagy kétharmados többséggel győzne, az egyértelműen a piac gyengülését okozná a jövő héten"- mondta az elemző még pénteken.